ADHD i bilder av Victor Wikander

ADHD i bilder
V
i har tidigare skrivit om boken ADHD i bilder här på nyhetdirekt. Det var inför releasen av boken, nu finns boken ute i handeln och vi kan varmt rekommendera denna. Victor Wikander lyckas med denna bok visa på ett tydligt sätt hur ADHD kan upplevas.
”Den här boken tillägnar jag de som inte förstår, och er som vill veta mer om hur det verkligen är att ha ADHD. Jag vill ge er alla en större inblick, jag vill visa att ADHD är så mycket mer, så mycket mer än vad många tror. Det handlar inte bara om att vara hyperaktiv eller aggressiv. I mångas ögon är ADHD något negativt. Något annorlunda och något som är svårt att greppa och förstå. I mina ögon är diagnosen så mycket mer än så. Det är min identitet och personlighet, på gott och ont. ADHD kan vara fantastiskt men också fruktansvärt. Jag har med åren dokumenterat de positiva och negativa sidorna av diagnosen i bilder, något som nu gestaltas i den här fotoboken. Min förhoppning är att bilderna ska säga mer än tusen ord. Här kommer mina symptom ur min alldeles egna världsbild av diagnosen. Victor Wikander, fotograf ADHD i bilder är ett resultat av Victor Wikanders bilddokumentation av de positiva och negativa sidorna av diagnosen. ”