Windows 10

Nu börjar det närma sig, nu är det inte långt kvar till Windows 10 släpps! Äntligen så vi har längtat. Det var ganska så länge sedan Windows 8 kom och den versionen har ju en del att önska.

När släpps Windows 10

29 juli kan du vara redo att installera Windows 10.

Då är det äntligen dags för ett nytt operativsystem från Microsoft.
Du kanske kommer ihåg när Windows 8 kom, då var det många användare som saknade den klassiska startmenyn som alltid har funnits i tidigare Windows versioner. Vi kan glädja alla att startmenyn är tillbaka i Windows 10.

Windows 10 är utvecklat så att det ska vara lätt navigerat oavsett om du använder dig utav en mus eller pekskärm. Operativsystemet ska även fungerar både på datorer, mobiler och surfplattor.

Något mer som är glädjande är att kalender och mail har fått en stor uppfräschning med många nya funktioner.

Enligt Microsoft ska även denna version av Windows har mer inbyggd säkerhet och starta snabbare. Samt ha stöd för tidigare programvara samt hårdvara.

En annan nyhet är att man kan ha flera virtuella skrivbord samt att Microsoft har lanserat en ny webbläsare som ska ersätta gamla Internet Explorer. Den nya heter Microsoft Edge.

Om du har antingen Windows 7 SP1 eller Windows 8.1 på din dator nu så kan du kostnadsfritt ladda ner och installera Windows 10 när det kommer.

Det nya operativsystemet kommer kräva 1 GHz processor eller snabbare samt minst 1 GB ram om du väljer 32-bitar versionen samt minst 2 GB ram om du väljer 64-bitar versionen.

När det kommer till hårddisutrymme kommer 32-bitar versionen kräva minst 16 GB och 64-bitar versionen minst 20 GB.

Detta är första gången som Microsoft väljer att erbjuda en ny version av Windows utan att man behöver betala för det. Detta är troligen på grund utav att de inte vill tappa marknadsandelar till Mac och Linux.

Vi på nyhetdirekt.se ser fram emot releasen av den nya Windows versionen.

Windows 10
Windows 10

 

Läs mer på Microsofts hemsida.